Gå til hovedindhold

Træningstilbud til dig med MCI

Vi tilbyder fysisk og kognitiv træning til dig, der har fået konstateret diagnosen MCI.

 • Læs op

Indhold

  Træningstilbuddet giver dig redskaber til at mestre hverdagen. Tilbuddet består af 16 ugers fysisk og kognitiv træning samt hjælp og støtte til at fastholde de gode vaner efter endt forløb.

  Forløbets formål er at forebygge, at din MCI-tilstand udvikler sig.

  Vores træningstilbud foregår på hold, og vi sætter et fokus på det gode, sociale fællesskab på holdet. Vi lægger også op til, at deltagerne medbringer madpakke og spiser sammen før eller efter træning.

  Fysisk træning der styrker musklerne, hjertet og hjernen

  Fysisk aktivitet og træning nedsætter risikoen for at udvikle demens, og den forbedrer også den fysiske funktion, som kan gøre dagligdagens opgaver nemmere og mere overskuelige at udføre.

  Træningsforløbet hos DemensHjørnet består i den fysiske træning af:

  Konditionstræning

  Du får pulsen op og bliver forpustet under træningen. Forskning viser, at konditionstræning forebygger tab af kognitive funktioner.

  Ved DemensHjørnet foregår konditionstræningen på maskiner som motionscykler, gang/løbebånd og crosstrainere, samt på udendørs arealer, hvor vi spiller boldspil og laver underholdende stafetter.  

  Styrketræning

  Dine muskler arbejder mod en tung belastning i kort tid.

  Styrketræning medfører mange positive effekter på sundheden, herunder styrkede knogler, forbedret funktion i dagligdagen og forbedret balance.

  Styrketræningen foregår i maskiner, med frie vægte eller med egen kropsvægt.

  SMART-træning

  En træningsform som kombinerer fysisk og kognitiv træning, hvor formålet er at øge samspillet mellem højre og venstre hjernehalvdel. Træningen udfordrer og stimulerer den motoriske, sensoriske og logiske formåen. Denne træningsform er kendetegnet ved en legende og sjov tilgang med mange grin undervejs i træningen.

  Kognitiv træning der vedligeholder og styrker hjernens funktioner

  Den kognitive træning styrker dig til bedre at kunne klare hverdagens udfordringer.

  Træningen sigter mod at forbedre en eller flere specifikke kognitive færdigheder ved hjælp af specialiserede højteknologiske løsninger.

  Træningen foregår på hold, hvor vi sammen træner hukommelse, opmærksomhed, overblik, sprog, rumlige færdigheder, m.fl. Sammen finder vi strategier til, hvordan du med den kognitive træning kan mestre din hverdag.

  Sidst opdateret: 18. januar 2024