Gå til hovedindhold

Bistå-nål

Rejser du med bus? I DemensHjørnet kan du få udleveret Bistå-nålen, som skal gøre det lettere for demensramte fortsat at bruge Midttrafiks busser.

 • Læs op

Indhold

  Oplever du, at det kan være svært at huske dit Rejsekort eller pendlerkort eller hvilket stop, du skal af ved, når du rejser med bus?

  Midttrafik og Aarhus Kommune har indgået et samarbejde kaldet BISTÅ, hvor en borger, der kan fremvise en Bistå-nål, kan få annulleret en kontrolafgift, hvis borgeren har et gyldigt pendlerprodukt for den zone og det tidspunkt, hvor kontrolafgiften blev udstedt.

  Ønsket med samarbejdet er at alle borgere i Aarhus – demens eller ej – fortsat kan benytte sig af den offentlige transport. Med Bistå-nålen får mennesker med demens fortsat mulighed for at rejse med bussen.

  Når man har en Bistå-nål, er chauffører og kontrollører i busserne klar over, at de skal tage et særligt hensyn. Alle chauffører og kontrollører er undervist i demens, med særligt fokus på kommunikation i mødet med en borger med demens. Chaufførerne og kontrollørerne kan dermed give demensramte kunder ekstra opmærksomhed, hvis de har brug for det, når de rejser med Midttrafiks busser.

  Du kan derfor trygt fortsætte med at rejse med bus i Aarhus.

  Læs om Grethe, som har demens og bærer nålen, når hun kører med bussen til og fra træning. 

  Se artiklen om Grethe

  Sidst opdateret: 16. februar 2024